Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:
Annonse:

En deilig, dampende gryte med torsk og råvarer inspirert av det portugisiske kjøkkenet.

 

Men denne retten tar kortere tid å lage enn en tradisjonell bacalao. 

Ingredienser

4 porsjoner

  • 400 g torskefilet, uten skinn og bein
  • 150 g bacon
  • 1 stk løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 terning fiskebuljong
  • 1 dl vann
  • 400 g hermetiske tomater med basilikum
  • 2 ts salt
  • 1 stk sitron
  • pepper

Tilbehør

  • ris
  • brød
  • sorte oliven

Fremgangsmåte

Skjær torsken i serveringsstykker.Skjær bacon i ca. 2 cm store biter, løk i ringer og finhakk hvitløk.
Stek bacon i en tørr gryte til det blir gyllenbrunt. Ha i løk og hvitløk, og la surre i baconfettet til løken er blank.
Rør fiskebuljong ut i vann. Tilsett hermetiske tomater og fiskebuljong, kok opp og smak til med pepper.

Legg torskestykkene i gryten. Strø over salt og press litt sitron over fisken.
Legg på lokk og la det trekke i ca. 10 minutter, eller til torsken er kokt. Dersom fisken er veldig kald kan det ta lengre tid.
Server gryten med ris, brød og oliven.

Kilde: Godfisk

 

Annonse:
Annonse: