Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:
Annonse:

Denne oppskriften er inspirert av amerikanske fiskeburgere, mens kålsalat har nederlandsk opprinnelse.

Du steker burgerne på stekepanne, men de kan gjerne varmes på grillen!

Ingredienser

4 porsjoner 

  • 500 g laksefilet, uten skinn og bein
  • 2 ts salt
  • 2 ts sennep
  • 2 ss dill
  • 0,5 stk purre
  • olje

Kålsalat

  • 0,2 stk hodekål
  • 0,5 stk fennikel, frisk
  • 2 stk gulrot
  • 1 dl majones
  • 2 dl lettrømme
  • 1 ss eplecidereddik
  • salt
  • pepper
  • sukker

Råstekte poteter

  • 12 stk potet, liten type
  • olivenolje
  • salt, grovt

Tilbehør

  • brød

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 180 °C.
Vask potet, tørk dem, del i båter og legg dem i en ildfast form.Vend potetene i olivenolje.
Dryss grovt salt over og stek i stekeovnen i ca. 20 minutter.

Skjær laks i mindre biter. Kjør to tredeler av laksen sammen med salt, sennep og finhakket dill i en kjøkkenmaskin med knivblad til ønsket konsistens.
Grovhakk purre og resten av laksen, og bland dette inn i farsen.
Form burgere og stek dem i litt olje til de er gjennomstekte og gylne på begge sider.

Skjær hodekål og fennikel i strimler, riv gulrot grovt og bland sammen.
Rør sammen majones, lettrømme og eplecidereddik. Smak til med salt, pepper og sukker.
Vend grønnsakene inn i dressingen.

Server lakseburger på brød med kålsalat og ovnsbakte poteter.

Kilde: Godfisk.no

Annonse:
Annonse: