Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:
Annonse:

Med så lite karbohydrater kan man vel også tillate seg å bruke parmesan i omeletten. Det blir uansett ikke det samme uten.

Porsjoner: 8 • TId: Under 20 mintutter • Vanskelighetsgrad: Forholdsvis enkel

Ingredienser

200 g i skiver spekeskinke
250 g frisk spinat
1 stk rødløk
1 båt hvitløk
1 stk rød chili
1 ss margarin til steking
6 stk egg
1 ts salt
½ ts pepper
6 stk cherrytomat, rød
½ dl revet hvitost, halvfet
evt.2 ss revet parmesan

Slik gjør du

  1. Skyll frisk spinat godt og la vannet renne av. Skjær løken i ringer. Fres den med finhakket hvitløk og finhakket chili i margarin ved middels varme.
  2.  Ha spinaten i pannen og fres den til den faller sammen. Visp eggene lett med salt og pepper og hell i pannen. Legg på halve tomater og revet ost. La eggeblandingen stivne ved middels varme.
  3. Legg frittataen over på et fat. Del den i 8 like store deler. Anrett med spekeskinke på toppen.

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer Innhold
Energi 161 kcal
Protein 15,9 g
Fett 10,0 g
Karbohydrater 1,8 g
Jern 3,2 mg
Annonse:
Annonse: