Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:
Annonse:

Torsk gratinert med mozzarella. Enklere og bedre kan det ikke bli.

Bruk gjerne andre graønnsaker som grønne bønner eller gulrøtter ved siden av også. 

Ingredienser

4 porsjoner

  • 800 g torskefilet, uten skinn og bein
  • 1 l vann
  • 100 g salt
  • 100 g mozzarella, fersk
  • Tilbehør
  • 300 g mandelpotet
  • 1 stk brokkoli
  • 50 g smør
  • flaksalt
  • pepper, grovmalt

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 200 °C.
Skjær torsken i serveringsstykker.
Rør sammen kaldt vann og salt til saltet er oppløst.
La torskestykkene ligge i saltlaken i 10 minutter, ta dem ut og tørk dem godt med tørkepapir.
Legg stykkene på et stekebrett med bakepapir og legg en skive mozzarella på hvert stykke.
Stek fisken i stekeovnen i ca. 8 minutter.

Tilbehør
Vask potetene godt, skjær i tykke skiver og kok dem møre i vann.
Del brokkolien opp i små buketter og kok sammen med potetene i 1 minutt når potetene er ferdige.
Sil av kokevannet og vend grønnsakene i smør, salt og pepper.
Server gratinert torsk med potet og brokkoli.

Kilde: Godfisk.no
Annonse:
Annonse: