Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:
Annonse:

Gazpacho er en kald suppe og en spansk nasjonalrett med opphav i Andalucia.

Den kan lages av ulike råvarer, men tomat er som regel en viktig del av suppen.

Porsjoner: 6 • Tid: 20 - 40 min • Vanskelighetsgrad: Forholdsvis enkel

Ingredienser

1 stk slangeagurk
1 stk rød paprika
½ stk fersk rød chili
4 båt finhakket hvitløk
1 boks hermetiske tomater
1 ts tomatpuré
1 ts pepper
1 ts salt
5 dl iskaldt vann
3 ss rødvinseddik
2 ss olivenolje
1 stk gul paprika
½ potte frisk basilikum
2 ss olivenolje

Slik gjør du

  1. Del opp alle grønnsaker i biter og bland inn finhakket chili.
  2. Fres hvitløken i olje, pass på at den ikke får
  3. Ha alle grønnsaker, tomater og tomatpuré i pannen med hvitløken og stek til grønnsakene blir blanke.
  4. Kjør grønnsakene med stavmikser eller i foodprocessor mens du tilsetter iskaldt vann.
  5. Smak til med salt, pepper og eddik.

Server suppen kald i kalde skåler eller i glass. Topp med finhakket gul paprika, basilikum og litt olivenolje.

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer Innhold
Energi 151 kcal
Protein 3,1 g
Fett 11,4 g
Karbohydrater 7,9 g
Jern 1,7 mg
Annonse:
Annonse: