Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:
Annonse:

Gulrotsupper er veldig populære, og her har vi en variant med gulrot sammen med persillerot.

Dette er en kjempegod suppe som tar kort tid å lage.

Ingredienser

  • 700 g gulrot
  • 300 g persillerot
  • 1 stk løk
  • 1 l grønnsakbuljong (utblandet)
  • 20 g smør
  • 1 dl matfløte
  • salt og pepper

Garnityr:

  • 1 stk gulrot
  • 1 stk persillerot
  • 1 stk vårløk
  • 1 ts sitronsaft

Fremgangsmåte

Skrell og finhakk løken. Skrell gulrot og persillerot og skjær i terninger. Fres grønnsakene i smøret til løken er blank.

Ha i grønnsakbuljong og la det koke til grønnsakene er møre.

Kjør i foodprosessor eller med stavmikser sammen med fløte til en helt jevn suppe.

Ha suppen over i en kjele og smak til med salt og pepper.

Garnityr:

Skjær en gulrot og en persillerot i tynne skiver på langs. Bruk en rotskreller eller en ostehøvel.

Finstrimle vårløken

Vend grønnsakene inn i sitronsaft og ha i suppen rett før servering.

Godt brød og smør smaker deilig til.

Kilde: Frukt.no
Annonse:
Annonse: