Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:
Annonse:

Golda Meir var statsminister i Israel på slutten av 60-tallet. Hun var kjent for å servere denne suppen både til familie og politikere fra andre land som gjestet Israel.

Porsjoner: 5 • Tid: 20-40 minutter • Vanskelighetsgrad: Forholdsvis enkel

Ingredienser

1 stk kylling (ca. 1000 g)
2 stk hønsebuljongterning
1 ½ l vann
2 stk løk
1 ss salt
2 stk gulrot
1 ½ dl stilkselleri (stangselleri)
1 stk persillerot
1 ss sitronpepper
noen stilker dill og persille (kan sløyfes)

Slik gjør du

  1. Del en kylling i to langs brystben og ryggen.
  2. Kok opp vann i en kjele og legg i kyllingen. Ta vekk eventuelt skum som koker opp.
  3. Tilsett buljong, hakket løk og noen stilker dill eller persille. Kok kyllingen i 1/2- 3/4 time til den er mør.
  4. Del opp grønnsakene i passe store biter og ha dem i suppen. Kok til grønnsakene er møre. Smak eventuelt til suppen med sitronpepper.

Server suppen med brød. Beteavon! (Vel bekomme!)

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer Innhold
Energi 164 kcal
Protein 20,0 g
Fett 4,9 g
Karbohydrater 8,5 g
Jern 1,2 mg
Annonse:
Annonse: