Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:
Annonse:

Kjenn hvordan sødmen i tilbehøret balanserer saltsmaken i fisken.

Server gjerne med frisk timian, og en skvett fløte i ertepureén. 

Ingredienser

Ertepuré

4 ss Smør
1 klype Salt
1 klype Pepper
350 g Frosne erter
Marinert rødløk

0,5 dl Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
1 ss Sukker
0,5 dl Hvitvinseddik
1 stk Rødløk, 4-pk
0,5 ts Salt
Poteter

600 g Poteter, løsvekt
1 klype Pepper
1 klype Salt
1 ss Smør
Torsk

500 g Lettsaltet torsk

Fremgangsmåte:

Trinn 1
Marinert rødløk: Varm opp hvitvinseddik og vann med sukker og salt. Hell væsken over rå rødløk skåret i tynne skiver. Avkjøl.

Trinn 2
Kok potetene og hell av vannet. Avkjøl litt og kutt dem i terninger. Stek potetterningene gylne i smør og smak til med salt og pepper.

Trinn 3
Ertepuré: Kok opp ertene i lettsaltet vann. La det koke i et par minutter og hell av vannet. Tilsett smør og kjør til puré med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.

Trinn 4
Kok opp vann og legg i fiskestykkene. Skru ned varmen og la fisken trekke til den er akkurat gjennomkokt, ca. 8-10 minutter.

Trinn 5
Server lettsaltet torsk med marinert rødløk, ertepuré og sprø potetterninger.

Kilde: Underhundrelappen.no

 
Annonse:
Annonse: