Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:
Annonse:

Hvorfor ikke legge grønnsakene oppå pizzaen etter at den er stekt? 

Lag gjerne en god og stor salat ved siden av også!

Ingredienser

Pizzabunn:

  • ½ pk gjær (25 g)
  • 2 dl lunkent vann
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 200 g hvetemel
  • 100 g sammalt hvete, fin

Pizzafyll:

  • 3 ss pesto
  • 3 ss tomatpesto
  • 250 g mozzarella

Salattopping:

  • 250 g rød cherrytomat delt i to
  • ½ pk ruccula
  • 1 stk rødløk i tynne ringer
  • 4 ss ristede pinjekjerner

Fremgangsmåte

Løs gjæren opp i vannet, tilsett olje og salt og elt deigen sammen med mel til den er blank og smidig. Dekk deigen med plast og la den heve til dobbelt størrelse, ca. 1 time.

Elt deigen og kjevle den tynt ut. Legg leiven på bakepapir på stekeplate. Smør på t tynt lag med rød og grønn pesto.

Skjær osten i skiver og fordel på pizzaen.

Stek pizzaen midt i ovnen ved 225°C i ca. 15 minutter til den er gjennomstekt.

Skyll tomater og del dem i to. Skyll salaten godt. Bland med skiver av rødløk.

Server pizzaen med den friske salaten oppå, et dryss av pinjekjerner og noen dråper olivenolje.

kilde: Frukt.no

Annonse:
Annonse: