Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Hvis du er vant til å servere Waldorfsalat til kalkun har du allerede erfaring med at frukt og kalkun er en god match.

Men har du servert fruktsaus til kalkunbiffen? Det bør du prøve!

Porsjoner: 4 • Tid: 20-40 minutter • Vanskelighetsgrad: Forholdsvis enkel

Ingredienser

4 stk kalkunbiff
2 ss maisstivelse (maizena)
3 ss rapsolje salt og kvernet pepper

Fruktsaus:

3 stk appelsin
1 ts revet frisk ingefær
¼ ts five spice powder (kinesisk krydderblanding)
1 ss flytende honning
½ stk mango i biter
1 ss finhakket frisk kruspersille
salt og kvernet pepper
1 ss smør

Slik gjør du

  1. Bland maizenna med salt og pepper. Dryss over kalkunbiffene og rist av.
  2. Stek biffene i rapsolje i 4-5 minutter på hver side. Ta biffene ut og hold dem varme.
  3. Tilsett jus av to appelsiner (ca. 1 1/2 dl), ingefær, honning og krydder. Kok forsiktig opp. Bland resten av maizennamelet med 1-2 ss kaldt vann og ha det i sausen til det tykner. Smak til. Ha i en liten klatt smør til slutt.
  4. Legg kalkunbiffer, appelsinbåter og mangobiter i sausen og la alt bli varmt.

Server for eksempel med aspargesbønner og kokt ris.

Tips 1:
I stedet for ferdige kalkunbiffer kan du skjære kalkunfilet i ca. 2 cm tykke skiver.

Tips 2:
Får du ikke tak i kinesisk femkrydderblanding kan du forsøke deg på en blanding av 1 knivsodd cayenne, stjerneanis, kanel, nellik og eventuelt fennikel.

Annonse:
Annonse: