Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:
Annonse:

En frisk, spennende og sunn middag.

Porsjoner: 4 • Tid: 20-40 minutter • Vanskelighetsgrad: Forholdsvis enkel

Ingredienser

600 g ytrefilet av storfe
2 ss olje
1⁄2 ts salt
1⁄2 ts pepper

Bulgursalat:

1 1⁄2 dl bulgur
2 dl vann
1⁄2 ts salt
1⁄2 stk slangeagurk
1 stk rødløk
2 stk tomat
2 stk vårløk 

Kald tomat- og aprikos saus:

1 stk løk
2 båt hvitløk
4 ss soyasaus
2 ss olje
1 boks hermetiske tomater
1 stk rød chili
6 stk tørket aprikos
1 ts sitronpepper

Slik gjør du

Saus:

  1. Hakk løk og hvitløk. Ha det over i en hurtigmikser, sammen resten av ingrediensene.
  2. Kjøres til en jevn saus i hurtigmikser. Hell over i en gryte, kok opp og avkjøl før servering.

Bulgursalat:

  1. Kok opp vannet. Hell vannet over bulguren og la det svelle i ca. 30 minutter.
  2. Finhakk rødløk, tomat og agurk og skjær vårløken i ringer. Bland grønnsakene godt sammen med bulguren.

Biffene:

  1. Strø salt og pepper på biffene.
  2. Grill dem på middels sterk varme i 2-3 minutter på hver side. Når kjøttsaften begynner å piple på oversiden kan du snu skivene og steke dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem.

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer Innhold
Energi 452 kcal
Protein 51,1 g
Fett 11,7 g
Karbohydrater 32,0 g
Jern 7,5 ng
Annonse:
Annonse: