Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:
Annonse:

Surkål eller rødkål er et naturlig følge til julens mange middager.

Ingredienser

  • 750 g rødkål
  • 2 stk eple (kan sløyfes)
  • 1 ts salt
  • 1 ts malt allehånde
  • 2 ½ dl kjøttkraft eller vann
  • 2 ts eddik, 7 %
  • 2 ss brunt sukker

Fremgangsmåte

Snitt kålen fint. Skjær epler i båter. Legg rødkål og epler lagvis med krydder i en kjele. Tilsett kraften (evt. vann) og eddik.

Kok opp og la alt trekke i ca. 45 minutter. Rør godt innimellom så kålen ikke svir seg i bunnen. Smak til.

Rør evt. inn litt ribbefett i rødkålen før servering. Smak også gjerne til med et par spiseskjeer solbærsirup.
Litt rosiner eller tørket fiken i strimler (3-4 ss) i siste kokeminutt gir en raffinert smak.

NB. Galvaniserte kjeler (som kun er brukt som fotorekvisita på bildet) bør ikke brukes i matlaging.

Kilde: Frukt.no
Annonse:
Annonse: