Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

En fiskerett som kanskje blir den nye favoritten?

Skrei er allsidig og kan lages på så mange ulike måter. I denne oppskriften serverer du stekt skreifilet med rødvinssaus, ristet sopp og råstekte poteter. Kan det bli bedre?

Ingredienser

4 porsjoner

  • 800 g skreifilet
  • 2 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • olje
  • smør
  • Råstekte poteter
  • 4 stk mandelpotet
  • 3 ss olivenolje
  • salt og pepper

Rødvinssaus

  • 1 stk sjalottløk
  • 1 dl rødvin
  • 100 g smør
  • salt og pepper

Tilbehør

  • 250 g sjampinjong
  • smør
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 180 °C.
Skrap skreiskinnet og skjær skreien i porsjonsstykker. Dryss salt og pepper over skreistykkene og la dem ligge i ca. 10 minutter.

Brun skreistykkene i en stekepanne med skinnsiden ned i en blanding av olje og smør.

Legg skreien med skinnsiden opp på et stekebrett med bakepapir. Etterstek skreien midt i stekeovnen til den så vidt er gjennomstekt, ca. 6 minutter.

Råstekte poteter:

Skru stekeovnen opp til 225 °C.

Skrubb potetene godt, tørk dem og skjær dem i båter. Legg potetbåtene i en langpanne, drypp over olivenolje, og dryss over salt og pepper.

Stek potetene midt i stekeovnen til de er møre og brune, ca. 20 minutter.

Rødvinssaus:

Finhakk sjalottløk og kok med rødvin uten lokk til det bare er litt væske igjen.
Skjær smør i terninger og rør inn en terning om gangen. Sausen må ikke koke mens smøret røres inn, da skiller den seg.
Smak til med salt og pepper.

Tilbehør:

Rens sopp og stek den gyllen i smør. Dryss med salt og pepper.
Server skreien med råstekte poteter, rødvinssaus og ristet sopp

Kilde: Godfisk.no
Annonse:
Annonse: