Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:
Annonse:

En herlig smakfull rett med norsk lam og gode grønnsaker.

Saftig lam mørbrad servert med grønn persillerotkrem og gyllenbrune persillerotstaver. 

Ingredienser

4 porsjoner

800 g mørbrad av lam

1 ts salt

1⁄2 ts pepper

2 ss margarin til steking

Grønn persillerotkrem:

1 kg persillerot

50 g smør

1 dl fløte

1 ts salt

1⁄2 ts kvernet pepper

1 bunt bladpersille uten stilker, ca 20 gram

1⁄2 dl olivenolje

Stekte persillerøtter:

250 g persillerot

2 ss smør

1⁄2 ts salt

1⁄2 ts sukker

Nøttesmør:

100 g smør
50 g grovhakkede hasselnøtter

Fremgangsmåte

Krydre kjøttet med salt og pepper. Brun det godt på alle sider i en stekepanne med margarin, og legg det over i en ildfast form. Stikk inn et steketermometer og stek i ovn på 125 °C. Kjøttet er medium stekt ved 65 °C. Ønsker du kjøttet mer stekt lar du det stå i ovnen lenger, ved 76 °C er kjøttet gjennomstekt.

Lag persillerotkrem. Skrell persillerot og kutt i mindre biter. Kok bitene møre i en kjele med vann. Hell av kokevannet i en bolle, sett kjelen tilbake på plata og damp den persilleroten litt. Se til at det ikke svir seg.

Ha bladpersillen (ikke stilker) i bollen med vann, ca. 20 sekunder. Ha deretter bladpersillen direkte over i iskaldt vann. Klem ut så mye væske av bladene som mulig. Kjør bladpersille og olje med stavmikser eller hurtigmikser.

Mos persilleroten med stavmikser eller i hurtigmikser. Tilsett smør og melk. Kjør til du har en jevn puré.

Bland bladpersillen inn i persillerotmosen og smak til med salt og pepper.

Skrell persillerot til steking. Del dem i lange, tynne staver. Ha smør i en varm stekepanne, ha i persillerøttene og dryss over sukker og salt. Stek dem til de er møre og har fått en fin, gyllenbrun farge.

Lag nøttesmør. Smelt smør i en varm stekepanne, og la det bli nøttebrunt. Ha i grovhakkede hasselnøtter.

Anrett saftig lammemørbrad i skiver med persillerotkrem, stekte persillerøtter og deilig nøttesmør. Pynt gjerne med en kvast timian.

Kilde: Matprat
Annonse:
Annonse: