>Hvitfisk med solmodne tomater smakssatt med chili og hvitløk gjør denne hverdagsretten til en varm opplevelse.

Porsjoner: 2 • Tid: 20 - 40 minutter • Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

300 g steinbitfilet, uten skinn og bein
olje
0.5 stk rødløk
0.3 stk purre
0.5 stk gulrot
0.5 boks hermetiske tomater
0.5 ts chili, rød
0.5 fedd hvitløk
sitronpepper
salt
1 ss rømme
0.5 dl matfløte

Tilbehør
asparges
sukkererter
ris

Slik gjør du

  1. Surr grønnsakene lett i en gryte med olivenolje eller eventuelt solsikkeolje.
  2. Tilsett tomater, hvitløk og chili.
  3. Kok opp og smak til med salt og sitronpepper.
  4. Skjær fisken i biter og legg den i gryten.
  5. Kok forsiktig under lokk i ca 15 minutt med varme.
  6. Rør sammen fløte og rømme og server ved siden av gryte, eller bland den forsiktig inn rett før servering.
  7. Serveres med ris og eventuelt en salat.