Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Smakfull fiskegryte med gulrøtter, sellerirot løk og tomater.

En fin måte å få i seg fisk på. Sammen med tomat blir fisk noe alle kan like.  

Ingredienser

  • 400 g laksefilet uten skinn og bein
  • 250 g reker med skall
  • 2 stk løk
  • 100 g knollselleri (sellerirot)
  • 2 stk gulrot
  • 2 ss smør
  • 2 boks hele hermetiske tomater
  • 1 stk fiskebuljong (terning)
  • 1 dl vann
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • 1 ss hakket frisk timian
  • Saft av ½ stk sitron
  • Sitron- og persillestrø:
  • Revet skall av 1 stk sitron
  • 1 dl hakket frisk kruspersille
  • 2 båt hvitløk - finhakkede

Fremgangsmåte

Vask og skjær fisken i biter. Rens rekene.

Skrell og skjær løk i tynne båter. Skrell gulrot og selleri og skjær dem i små biter.

Stek løk og grønnsaker i smør i en kjele. Hell i tomat og smuldre i buljongen.

Tilsett vann, salt, pepper, timian og sitronsaft. La det koke under lokk 10-15 minutter.

Skjær laksen i terninger og legg dem i kjelen. Ta det trekke i ca. 5 minutter. Smak om du må tilsette mer salt og pepper.

Bland sammen ingrediensene til sitron- og persillestrøet.

Rens rekene og legg dem i kjelen rett før servering.

Server fiskegryten med sitron- og persillestrø og ferskt brød.

Kilde: frukt.no

Annonse:
Annonse: