Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Blander du kjøttdeig, hvitløk og løk med denne hjemmelagde kryddermiksen, får du en helt fantastisk smaksopplevelse!

Det som gjør disse kjøttbollene så utrolig velsmakende, er en krydderblanding som det blir tipset om i Tom Victor Gausdals kokebok "Kokkelære". Her presenterer han den marokkanske krydderblandingen ras-el-hanout. Nord-Afrikas svar på den indiske kryddermiksen garam masala. Nå finnes det vel egentlig ikke en fasit på ingrediensene i ras-el-hanout, men den kjennetegnes av mange krydre og skal være det beste av det beste.


Kjøttbollene kan du bruke slik du vanligvis bruker kjøttboller, enten om det er til pasta eller tapas. Jeg har valgt å bruke dem i en enkel salat.

Du trenger følgende per 200 gram kjøttdeig

200 gram kjøttdeig av kje eller svin, kylling, lam og storfe eller vegetarisk alternativ
1 sjalottløk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
1-2 ss Ras-el-hanout

Du trenger følgende til Ras-el-hanout-kryddermiksen:

  • 2 ts malt ingefær
  • 2 ts malt kardemomme eller ca. 16 frø fra kardemommekapsler du maler selv
  • 2 ts malt muskatnøtt (her må du gjerne bruke nøtter som du rasper selv)
  • 1 ts malt kanel
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts malt allehånde
  • 1 ts malt koriander eller 1 ss korianderfrø som du maler selv
  • 1 ts malt gurkemeie
  • 1 ts malt paprika
  • 1/2 ts malt svart pepper
  • 1/2 ts malt kajennepepper
  • 1/2 ts malt anis
  • 1/4 malt nellik eller 8 nellikspikre du maler selv
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker

Kna godt sammen kjøttdeig, hvitløk, løk og krydderblanding. La blandingen hvile et kvarters tid slik at den får sette seg.
Form små kjøttboller med hendene som du steker i olje eller smør. Når du har brunet kjøttbollene, senk temperaturen på stekeplaten og la dem få stå og surre til de er gjennomstekte. Ta kjøttbollene av stekepannen. Ha i litt vann og litt honning (mengde her er etter smak og behag, men ca. 1 ss honning pr. porsjon). Kok ut stekepannen til du får en tykk og blank saus.

Serveringsforslag:
Legg kjøttbollene på en seng av strimlet isbergsalat. Dryss over finhakket gressløk og hell over sausen.

Fra bloggen: Lise von Krogh - Enkelt, sunt og godt 

Annonse:
Annonse: