Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Grnn-te-marinert-ytrefilet-synove-dreyer

Vil du ha noe som er sunt og spennende på samme tid bør du absolutt prøve ytrefilet marinert i grønn te. Kesam med wasabi er en utrolig god match. Vi anbefaler retten som én av flere godbiter på tapasbordet.

Porsjoner: 4 • Tid: Over 60 minutter • Vanskelighetsgrad: Forholdsvis enkel

Ingredienser

800 g ytrefilet av storfe
1 ss olje til steking

Grønn te-marinade:

1 pose grønn te
2 1⁄2 dl vann
1 ts sesamolje
2 ts japansk soyasaus
2 ss riseddik
1 ts ristede sesamfrø
2 ts finhakket nori (grønne ark som brukes til maki)
1 ts tabasco

Wasabidipp:

1 beger kesam mager, 1 %
2 ts wasabi

Slik gjør du

  1. Ha posen med grønn te i 2,5 dl varmt vann (ikke kokende). La det trekke i 5 minutter.
  2. Bland ferdigbryggt te med de øvrige ingrediensene til en marinade. La det bli kaldt.
  3. Del ytrefileten på langs i tre deler. Stek delene en i en stekpanne sammen med olje på høy varme. Vend biffene og slå ned til middels varme, slik at de blir jevnt stekt rundt hele, i 5-6 minuter. Biffene skal helst være røde i midten (kjernetemperatur på 65 grader).
  4. Legg de varme biffene i marinaden og la det marinere i kjølskapet i ca. 3 timer.
  5. Skjær opp biffene i tynne skiver.
  6. Bland kesam og wasabi godt sammen.

Server grønn te-marinert ytrefilet med wasabidipp.

Kilde: Matprat.no
Annonse:
Annonse: