Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Kan du tenke deg noe bedre enn en mør indrefilet av svin sammen med godt tilbehør?

Porsjoner: 4 • Tid: 20-40 minutter • Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

800 g indrefilet av svin
1⁄2 ts salt
1⁄4 ts pepper
2 ss smør til steking

Appelsinsaus

16 stk små løk
6 dl appelsinjuice
2 ss sukker
2 ss balsamicoeddik
4 ts smør

Slik gjør du

  1. Gni fileten inn med salt og pepper og brun den raskt på alle sider. Ta fileten opp av panna og legg den over i et ildfast fat.
  2. Stikk inn et steketermometer og sett fileten i forvarmet ovn på 125° C i ca. 20 minutter hvis du vil ha rosa kjerne (70 °C), i ca. 30 minutter hvis du ønsker den gjennomstekt (76 °C). La filetene hvile i minst 5 minutter før de skjæres i skiver.
  3. Skrell løken, ha den i kjele sammen med appelsinjuice, sukker og eddik. La det koke i ca. 1/2 time til sausen får sirupskonsistens. Rør inn smøret til slutt.

Stekte potetbåter og hurtigstekt frukt smaker godt til.

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer Innhold
Energi 147 kcal
Protein 10,0 g
Fett 7,3 g
Karbohydrater 10,1 g
Jern 5,2 mg
Kilde: Matprat.no
Annonse:
Annonse: