Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:
Annonse:

Ungarerne elsker sin lekre, røde gulasj som tradisjonelt lages med storfekjøtt. Vi har gjort en liten hverdagslig vri på oppskriften og bruker i stedet kyllingkjøttdeig.

Porsjoner: 4 • Tid: 20-40 minutter • Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

60 g gule linser
400 g kyllingkjøttdeig
2 stk løk
1 stk rød paprika
1⁄2 stk purre
1 båt hvitløk
2 ts paprikapulver
1⁄2 ts karve
2 ss olje
2 ss tomatpuré
1 l hønsebuljong (utblandet)
1 ts tørket oregano
1 ts salt
1⁄2 ts pepper

Slik gjør du

  1. Kok linser etter anvisning på pakken.
  2. Skjær paprika i strimler, løk i terninger og purre i ringer.
  3. Fres løken i en kjele. Ha i kyllingkjøttdeig, presset hvitløk, karve og paprikapulver. Stek i et par minutter.
  4. Rør i tomatpuré og tilsett purre, paprika og buljong. La suppen trekke i 5-10 minutter. Ha i kokte linser og smak til med krydder.

Server med godt brød.

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer Innhold
Energi 243 kcal
Protein 29,9 g
Fett 7,0 g
Karbohydrater 14,1 g
Jern 4,4 mg
Kilde: Matprat.no
Annonse:
Annonse: