Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Gulrotsuppe er en sunn, fyldig og fargerik suppe med mye smak.

Porsjoner: 4 • Tid: 20-40 minutter • Vanskelighetsgrad: Forholdsvis enkel

Ingredienser

300 g renskåret svinekjøtt i strimler fra flatbiff
1 1⁄2 kg gulrot
400 g potet
1 stk løk
1 ss margarin eller olje til steking
1 ? l kjøttbuljong (utblandet)
1 dl kesam original, 8 % 1%
1 ts salt
1⁄2 ts pepper
1⁄2 stk purre

Slik gjør du

  1. Skrell 1 kg gulrøtter og potetene og kutt dem i små biter. Finhakk løk/hvitløk.
  2. Surr løk i margarin/olje til det er gyldent. Ha i gulrøtter og poteter. Hell over kraft. La det koke i ca. 10-15 minutter til grønnsakene er møre. Skjær imens resten av gulrøttene i tynne skiver.
  3. Kjør suppen glatt i foodprosessor eller med en stavmikser.
  4. Kok opp suppen. Ha i resten av gulrøttene og purre. La det koke i 5 minutter til de er møre. Smak til med salt, pepper og kesam.
  5. Fres svinekjøttet raskt i varm panne i 2-4 minutter og dryss på salt og pepper. Legg det ferdigstekte kjøttet i suppen.

PSST: Noen poteter har mer stivelse i seg enn andre. Stivelse gjør at suppen tykner. Synes du suppen blir for tykk, ha gjerne i litt mer vann.

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer Innhold
Energi 366 kcal
Protein 24,2 g
Fett 7,3 g
Karbohydrater 43,9 g
Jern 5,7 mg
Kilde: Matprat.no
Annonse:
Annonse: