Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:
Annonse:

Grønnsaksuppe med svinekjøtt har du kanskje ikke prøvd før? Denne er kjempegod og full av viktige næringsstoffer.

Porsjoner: 2 • Tid: Under 20 minutter • Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

150 g renskåret svinekjøtt i strimler
2 ss margarin /olje til steking
1 stk brokkoli
2 stk potet
1 stk løk
1 stk kjøttbuljongterning
1 l vann
2 dl matfløte
1⁄2 ts salt
1⁄2 ts pepper

Slik gjør du

  1. Vask brokkoli og del den i grove biter, også stilken. Skrell poteter og løk, og del i terninger.
  2. Kok opp buljongvannet og fløten og tilsett grønnsakene. Kok i ca. 10 minutter til alt er mørt.
  3. Legg til side noen små buketter brokkoli. Resten jevner du med stavmikser direkte i kjelen.
  4. Fres svinekjøttet raskt i varm panne i 2-4 minutter og dryss på salt og pepper.
  5. Legg det ferdigstekte kjøttet i suppen sammen med brokkolibitene.

Tips: Har du dårlig tid, kan du bruke en blomkål- og brokkolisuppe og tilsette stekte strimler av svinekjøtt.

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer Innhold
Energi 496 kcal
Protein 25,0 g
Fett 35,0 g
Karbohydrater 21,0 g
Jern 2,3 mg
Kilde: Matprat.no
Annonse:
Annonse: