Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Denne suppen bør du prøve!

I denne gresskarsuppen har vi brukt tiger cross gresskar. Det er et veldig godt matgresskar som er godt å bruke i varme retter. En slik gresskarsuppe kan smakes til med forskjelllige krydder. Prøv deg gjerne frem og lag din egen vri.

Ingredienser

4 porsjoner

  • 500 g gresskar
  • 3 båt hvitløk
  • 1 stk lime
  • 1 ts salt
  • 8 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 2 dl matfløte
  • 1 ts cayennepepper       

Slik gjør du det

Del gresskaret i to. Til 1 liter suppe trenger du ca. 500 g gresskar.

Skrell gresskaret og skrap ut kjernene. Rens og skyll kjernene. Disse tar du vare på for å lage pesto.

Skjær gresskarkjøttet i biter og legg dem i en ildfast form.

Del chili i to og fjern frøene. Bruk gjerne engangshansker.

Legg chilien i formen sammen med knust hvitløk og skiver av lime.

Bak i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter til gresskaret er mørt.

Fjern limeskivene. Ha resten av ingrediensene i kokende buljong og mos med en stavmikser.

Smak til med matfløte og cayennepepper.

Server med pesto laget av gresskarkjerner og ristede gresskarkjerner.

Kilde: Frukt.no
Annonse:
Annonse: