Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Digg med noe annet enn kjøtt på grillen!

Lag et spennende grillspyd med laks, kamskjell og spekeskinke. I denne oppskriften finner du også en smakfull vinaigrette du kan lage selv og servere ved siden av.

Ingredienser 

4 porsjoner

  • 400 g laksefilet, uten skinn og bein
  • 16 stk kamskjell
  • 8 skiver spekeskinke
  • 2 stk maiskolbe
  • 8 stk trespyd
  • 2 stk sitron
  • olje

Vinagrette

  • 2 ss tomat, soltørket
  • 2 ss bladpersille, frisk 
  • 2 dl olivenolje
  • 1 dl eplecidereddik

Fremgangsmåte

La trespydene ligge i vann i ca. 30 minutter.
Skjær laksefileten i jevnstore biter, like mange som det er kamskjell.

Del hver spekeskinkeskive i to på langs, og surr en bit rundt hver laksebit.Tre to kamskjell og to laksebiter på hvert trespyd.
Pensle med olje og grill på høy varme, ca. 2 minutter på hver side.

Pensle maiskolbe med olje og grill i et par minutter.

Del sitron i to og grill lett med snittsiden ned.

Vinaigrette: 

Finhakk soltørkede tomater og bladpersille, og ha i et tomt syltetøyglass med lokk sammen med de andre ingrediensene til vinaigretten.

Rist godt til en tykk dressing. Du kan også røre kraftig med en visp.
Server grillspydene med grillet mais, sitron og vinaigrette ved siden av.

Kilde: www.3iuka.no
Annonse:
Annonse: