Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:
Annonse:

Svinekjøtt sammen med frukt er utrolig godt. Skulle det være vanskelig å få tak i papaya kan du bruke pære i stedet.

Porsjoner: 4 • Tid: 20-40 minutter • Vanskelighetsgrad: Forholdsvis enkel

Ingredienser

700 g indrefilet av svin
2 stk kiwi
1 stk moden papaya
1 stk lime
1 1⁄2 dl crème fraîche orginal, 35 %
2 ss ripsgelé
1⁄2 dl pinjekjerner
1⁄2 ts salt
1⁄2 ts pepper

Slik gjør du

  1. Skjær filetene i litt tykke skiver. Stek biffene på middels varme til de er gjennomstekt, ca. 8 min. Legg dem til side for å hvile. Ta vare på stekesjyen til sausen.
  2. Skrell papayaen og fjern kjernene. Skrell kiwiene. Mos fruktene (gjerne i foodprocessor) og tilsett saften av en lime.
  3. Fruktmosen røres med crème fraîche, og helles over i stekepannen. Varm opp og smak til med ripsgele og revet limeskall, salt og pepper.
  4. Medaljongene serveres med fruktsaus, med et dryss av ristede pinjekjerner (evt. ristede hasselnøtter/ mandler).

Server gjerne hasselbackpoteter til.

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer Innhold
Energi 448 kcal
Protein 38,8 g
Fett 25,0 g
Karbohydrater 17,7 g
Jern 1,9 mg
Kiilde: Matprat.no
Annonse:
Annonse: