Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:
Annonse:

Wok er en dyp rundbunnet stekepanne som brukes i Kina, men som i dag er kjent over hele verden og brukes mye.

Du trenger liten steketid i woken. Legg lite i panna om gangen. Prøv denne oppskriften med renskåret lam, krydret med ingefær.

Porsjoner: 4 • Tid: Under 20 minutter • Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

600 g benfritt lammekjøtt
1 stk gulrot
100 g sukkererter
1 stk brokkoli
1 stk rød paprika
1 stk grønn squash
1 stk løk

Saus:

3 ss soyasaus
2 ts maisstivelse (maizena)
2 dl kjøttbuljong (utblandet)
1⁄2 ts frisk ingefær
1⁄4 ts pepper
1⁄2 ts salt

Slik gjør du

  1. Bland sammen soyasaus, buljong, maizena og krydder til sausen. Skjær kjøtt, løk, gulrot og paprika i strimler, brokkoli og squash i biter.
  2. Varm olivenolje i en wok eller stor jernpanne. Brun kjøttet raskt, tilsett grønnsakene og la dem frese med i ca. 5 minutter.
  3. Tilsett sausen og kok opp. Server med ris.

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer Innhold
Energi 325 kcal
Protein 48,0 g
Fett 15,0 g
Karbohydrater 1,0 g
Jern 1,9 mg
Kiilde: Matprat.no
Annonse:
Annonse: