Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:
Annonse:

Japanere er kjent for god kvalitetsmat. Ta frem pinnene og nyt denne retten.

Porsjoner: 2 • TId: 20-40 minutter • Vanskelighetsgrad: Forholdsvis enkel

Ingredienser

300 g biff av ytrefilet storfe
2 ss olje
1 l kjøttkraft
1⁄2 ts salt
1⁄2 ts pepper
saften av 2 stk lime
1 ss soyasaus
1 ss finhakket frisk ingefær
2 stk rødløk
1 stk rød chili i skiver
1 dl bønnespirer
3 ss finhakket frisk koriander
1 båt hvitløk
1⁄2 pk nudler

Slik gjør du

  1. Kok opp kjøttkraften.
  2. Ha limesaften i kraften. Smak til med soyasaus.
  3. Ha i chili og ingefær.
  4. Mens suppen står på varmen, skjæres biffkjøttet i tynne skiver ca. 1/2 cm. Ha salt og pepper på biffskivene og stek dem på begge sider i olje som tåler varme godt - bruk grillpanne hvis du har. Hold biffene varme.
  5. Kok nudlene i suppen.
  6. Når nudlene er ferdige (se koketid på pakken), ha i rødløk, bønnespirer og koriander (og evt. hvitløk). Grønnsakene må ikke koke med suppen mer enn noen sekunder - de skal være sprø når retten serveres.
  7. Fordel nudelsuppen i to store boller. Legg biffskivene over. Pynt med et par limeskiver og litt koriander.

Spises helst med pinner (til nød gaffel) og suppeskje, sammen med en iskald lys øl - gjerne japansk øl.

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer Innhold
Energi 531 kcal
Protein 48,3 g
Fett 5,2 g
Karbohydrater 74,6 g
Jern 10,0 mg
Kiilde: Matprat.no
Annonse:
Annonse: