Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Helt kjøttfri lasagne med grønnsaker som smaker fantastisk.

 Denne retten tar litt tid å lage, men det er absolutt verdt det!

Ingredienser

6 porsjoner

TOMATSAUS

  • 2 boks hakkede hermetiske tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 hakket løk
  • 4 båt hvitløk - hakket
  • 6 frisk sjampinjong i skiver
  • 2 revet gulrot
  • 1 skive sellerirot - revet
  • 1 finhakket rød chili uten frø og hinner
  • 2 ts chilipulver
  • 1 ts malt spisskummen
  • 2 ss hakket frisk oregano
  • ¼ ts malt kanel

MELLOM LAGENE

  • 8 lasagneplater - gjerne fullkorn
  • 1 aubergine i tynne skiver
  • 1 grønn squash i tynne skiver

HVIT SAUS

  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl lettmelk
  • 1 ts malt muskat
  • ½ ts salt
  • ½ ts malt hvit pepper
  • 1 dl revet hvitost til sausen
  • 1 dl revet hvitost til gratinering

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200°C med varmluft (225°C uten).

Rens og hakk løk og hvitløk. Skrell og riv gulrøtter og sellerirot og rens chilien fri for frø og hinner. Finhakk den.
Skjær sjampinjong i skiver.

Varm oljen i en gryte og stek løk, hvitløk, sjampinjong og chili i et par minutter.

Ha gulrøtter, rotgrønnsaker og krydderet i gryten og stek ytterligere et par minutter.

Ha i tomatpuré og hakkede tomater, og la sausen småkoke på svak varme under lokk i ca. 15 minutter.

Ta gryten av platen og smak sausen til med litt salt og pepper.

Varm 2 dl melk i en kjele. Rist resten av melken (2 dl) med hvetemelet i et syltetøyglass, e.l. til en jevning. Rør jevningen i melken og kok i ca. 2 minutter under omrøring. Tilsett revet muskat og ost og smak sausen til med salt og hvit pepper.

Legg lasagneplater, grønnsaksaus, squash-, selleri- og aubergineskiver og hvit saus lagvis i en smurt ildfast form. Gjenta og avslutt med hvit saus.
Dryss revet ost på toppen og sett i ovnen i ca. 30 minutter til den er gyllen.

Server med en stor og god salat ved siden av.

Kilde: Frukt.no
Annonse:
Annonse: