Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Så enkelt er det å lage fiskepinnene selv.

Hjemmelagde fiskepinner kan du lage av mange typer fisk. Velger du torsk får du noe som likner litt mer på de tradisjonelle fiskepinnene. I denne oppskriften har vi brukt laks.

Ingredienser

4 porsjoner

  • 600 g laksefilet, uten skinn og bein
  • 1 dl griljermel

Søtpotet-fries

  • 500 g søtpotet
  • 1 ts flaksalt
  • spisskummen, malt
  • gurkemeie
  • pepper
  • 4 ss olivenolje

Mango dip

  • 2 dl crème fraîche
  • 3 ss mangochutney

Mais- og paprikasalsa

  • 2 små paprika
  • 1 boks mais
  • 0.5 rødløk
  • 1 neve koriander, frisk
  • 3 lime

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 225 grader varmluft. Skjær søtpotetene i staver. Legg dem på bakepapir i en langpanne, og ha krydder og olje over. Bland godt. Stekes i 20–25 minutter.

Bland deretter griljeringsmel/panko med krydderne. Pisk egget lett sammen i en annen bolle. Del opp fiskefiletene i passe stykker. Vend dem først i egget, så i brødblandingen.
Varm smør og olje i en stekepanne, og stek fiskepinnene på medium varme til de er gyllenbrune og sprø.

Bland creme fraiche med mangochutney, og pepre etter smak.

Skjær paprikaen i små terninger, bland med finhakket koriander, maiskorn, pepper og salt, og skvis over limesaft.

Server Crispy Fish Fingers med søtpoteter, mangochutney, mais- og paprikasalsa, koriander og lime.

Kilde: 3iUka
Annonse:
Annonse: