Så enkelt er det å lage fiskepinnene selv.

Hjemmelagde fiskepinner kan du lage av mange typer fisk. Velger du torsk får du noe som likner litt mer på de tradisjonelle fiskepinnene. I denne oppskriften har vi brukt laks.

Ingredienser

4 porsjoner

  • 600 g laksefilet, uten skinn og bein
  • 1 dl griljermel

Søtpotet-fries

  • 500 g søtpotet
  • 1 ts flaksalt
  • spisskummen, malt
  • gurkemeie
  • pepper
  • 4 ss olivenolje

Mango dip

  • 2 dl crème fraîche
  • 3 ss mangochutney

Mais- og paprikasalsa

  • 2 små paprika
  • 1 boks mais
  • 0.5 rødløk
  • 1 neve koriander, frisk
  • 3 lime

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 225 grader varmluft. Skjær søtpotetene i staver. Legg dem på bakepapir i en langpanne, og ha krydder og olje over. Bland godt. Stekes i 20–25 minutter.

Bland deretter griljeringsmel/panko med krydderne. Pisk egget lett sammen i en annen bolle. Del opp fiskefiletene i passe stykker. Vend dem først i egget, så i brødblandingen.
Varm smør og olje i en stekepanne, og stek fiskepinnene på medium varme til de er gyllenbrune og sprø.

Bland creme fraiche med mangochutney, og pepre etter smak.

Skjær paprikaen i små terninger, bland med finhakket koriander, maiskorn, pepper og salt, og skvis over limesaft.

Server Crispy Fish Fingers med søtpoteter, mangochutney, mais- og paprikasalsa, koriander og lime.

Kilde: 3iUka