Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Duften av løk, smør og ristet brød. Hva gir det? Lykke og løksuppe!

Den franske klassikeren er nydelig på smak, og gir en ekstra piff til noen skiver tørt brød.

Det geniale med løksuppe er at den i tillegg til å smake godt er sunn, enkel og lage og billig.

Løksuppe er en fantastisk måte å få i seg løk på – men hva inneholder en porsjon løksuppe?

Oppskrift på løksuppe

4 porsjoner

  • 4 store løk
  • 1,5 liter hønsebuljong
  • 1 ½ ss hvetemel (kan sløyfes)
  • 3 ss rapsolje
  • 3 hvitløksfedd
  • 1 ts Provence krydder
  • Noen never friske urter, feks basilikum og timian
  • 1/2 chili
  • 4 skiver brød
  • 100 gram ost
  • salt og pepper
  • Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 200 °C.
    Kutt løkene i to og deretter i skiver. Finhakk eller riv hvitløksfeddene. Et lite rivjern er perfekt. Finhakk hurter og chili.
    Varm opp hønsekraft eller kok opp vann og tilsett buljong etter anvisning på pakken.
    Ha olje i en stor kjele og ha i løkskivene og finhakket hvitløk. La dette frese ett par minutter på høy varme, til løken er blitt blank. Tilsett deretter hvetemel og la det steke et lite minutt mens du rører godt. Du kan godt droppe hvetemel hvis du vil ha suppen glutenfri.
    Tilsett kraften, krydder, chili og urter.

  • Rør godt rundt og la alt småkoke i ca. 10 minutter.
    Mens suppen koker, kutt brødet i terninger. Varm opp en stekepanne og brun brødbitene i stekepannen med litt olje.
    Smak suppen til med salt og pepper, og ha suppen over i porsjonsskåler eller kopper som tåler stekeovn. Ha over de ristede brødterningene, og topp med ost.
    Sett skålene oppi en ildfast form, eller på et stekebrett. Sett i forvarmet ovn på 200 grader, og la de stå der i ca. 5-10 minutter, til osten er gylden.
Kilde: Opplysningskontoret for brød og korn
Annonse:
Annonse: