Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Skalldyr er aldri feil! Med blåskjell, hjerteskjell, masse hvitløk og deilig dill blir nok dette en favoritt.

 Ingredienser

6 porsjoner

  • 1 pk tagliatelle
  • 2 stk sjalottløk
  • 2 båter hvitløk
  • 200 g blåskjell
  • 200 g friske hjerteskjell
  • 2 ss olivenolje
  • 1 dl hvitvin eller eplejuice
  • 2 ss finkuttet frisk gressløk
  • 2 ss finkuttet frisk dill
  • saften av 0,5 stk sitron
  • 3 dl kremfløte
  • 4 stk finkuttet vårløk
  • 1 pk cherrytomat
  • 1 ss sriracha (asiatisk chilisaus)

Fremgangsmåte

Kok pasta som anvist på pakken, hel over i en sil og skyll i kaldt vann. Sett til side.

Skrell og finkutt sjalottløk og hvitløk. Del tomatene i to.

Skyll og vask skjellene godt i rennende kaldt vann. Kast skjell som ikke lukker seg hvis du «kakker» på dem, eller skjell som er skadet.

Fres sjalottløk og hvitløk i olivenolje. Tilsett skjellene. Hell i hvitvin og damp skjellene i noen minutter til de har åpnet seg. Fisk opp skjellene og legg dem i en bolle.

Ha i fløte, vårløk, tomater, srirachasaus og pastaen. Koke opp. Når det begynner å tykne, tilsettes gressløk, dill, sitronsaft og de dampede skjellene.

Kilde: Matprat

Bramat+

Bli med i Bramat+

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke

Annonse:
Annonse: