Skalldyr er aldri feil! Med blåskjell, hjerteskjell, masse hvitløk og deilig dill blir nok dette en favoritt.

 Ingredienser

6 porsjoner

  • 1 pk tagliatelle
  • 2 stk sjalottløk
  • 2 båter hvitløk
  • 200 g blåskjell
  • 200 g friske hjerteskjell
  • 2 ss olivenolje
  • 1 dl hvitvin eller eplejuice
  • 2 ss finkuttet frisk gressløk
  • 2 ss finkuttet frisk dill
  • saften av 0,5 stk sitron
  • 3 dl kremfløte
  • 4 stk finkuttet vårløk
  • 1 pk cherrytomat
  • 1 ss sriracha (asiatisk chilisaus)

Fremgangsmåte

Kok pasta som anvist på pakken, hel over i en sil og skyll i kaldt vann. Sett til side.

Skrell og finkutt sjalottløk og hvitløk. Del tomatene i to.

Skyll og vask skjellene godt i rennende kaldt vann. Kast skjell som ikke lukker seg hvis du «kakker» på dem, eller skjell som er skadet.

Fres sjalottløk og hvitløk i olivenolje. Tilsett skjellene. Hell i hvitvin og damp skjellene i noen minutter til de har åpnet seg. Fisk opp skjellene og legg dem i en bolle.

Ha i fløte, vårløk, tomater, srirachasaus og pastaen. Koke opp. Når det begynner å tykne, tilsettes gressløk, dill, sitronsaft og de dampede skjellene.

Kilde: Matprat