Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:
Annonse:

Piperade er et klassisk fransk tilbehør, ikke så altfor ulikt ratatouille.

Smaker ypperlig til lammefileten.

Porsjoner: 4 • Tid: 20-40 minutter • Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

800 g ytrefilet av lam
1 ts salt
1 ts pepper
2 ss margarin eller olje til steking
1 båt hvitløk
1 boks hermetiske tomater
4 båt finhakket hvitløk
1 dl hvitvin
250 g frosne aspargesbønner
½ ts salt

Piperade:
2 ss olje
2 ss tomatpuré
1 stk gul paprika i biter
1 stk rød paprika i biter
1 stk rødløk i båter
3 stk tomat i båter
1 dl lammekraft eller buljong
2 ss finhakket frisk rosmarin
1 ts salt
1 ts pepper

Slik gjør du

  1. Brun kjøttet raskt i en stekepanne, etterstek i ovnen på 125 °C i ca. 20 minutter. La det hvile i 10 minutter.
  2. Varm opp oljen og surr tomatpuré, paprika, løk, tomater, hvitløk og krydder. Tilsett vin og kraft og kok opp. Smak til piperaden med salt og pepper.
  3. Skjær kjøttet i biter eller skiver og servér med piperade.

Servér med potetpuré eller salat.

Tips: Vend 3 sammenpiskede egg i piperaden for å gjøre den fyldigere, da kalles den baskisk omelett.

Annonse:
Annonse: