En enkel og klassisk italiensk tomatsaus med krutt.

Arrabiata betyr "rasende" på italiensk, og smaker deilig med nykokt pasta. Server gjerne denne pastaretten med en stor og god salat ved siden av!

Ingredienser

4 porsjoner

  • 400 g pastaskruer eller gemelli
  • 2 ss olivenolje
  • 2 rød chili
  • 1 løk
  • 3 båt hvitløk
  • 1 ts chilipulver
  • 2 ss tomatpuré
  • 400 g tomat - godt modne
  • 10 rød cherrytomat
  • 75 g parmesan
  • basilikumblader
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

Vask og tørk grønnsakene. Del chili i to og fjern frø og hinner.
Finhakk chili, løk og hvitløk. Del tomatene i biter.
Stek chili, løk og hvitløk blankt i en gryte med varm olje i ca. 5 minutter.
Tilsett chilipulver, tomatpuré og tomater. Rør rundt. La blandingen småkoke i 10–15 minutter. Mos gjerne sausen med en stavmikser.
Kok pasta etter anvisningen på pakken. Bruk gjerne fullkornspasta.
Ha pastaen og delte cherrytomater i tomatsausen. Rør rundt og smak til med salt og pepper.
Strø på rikelig med revet parmesan og basilikumblader før servering.

Riv gjerne en gulrot eller to og la det koke med i sausen.

Kilde: Frukt.no