Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

En enkel og nydelig vri på sesongens beste tilbehør.

Epler og rødkål får en nydelig smak når det bakes ovnen. Perfekt tilbehør til julematen er det også!

Ingredienser

4 porsjoner

  • 1 rødkål
  • 4 ts balsamicoeddik
  • 4 epler
  • 4 ts sitronsaft
  • 4 ss finhakket frisk kruspersille
  • 4 ss finhakkede valnøttkjerner
  • 4 ss smeltet smør
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200.

Kutt rødkålen i båter. Behold litt av stilken slik at båtene henger sammen. Pensle begge sider med smeltet smør (stekeolje kan også gjerne brukes).

Drypp noen dråper balsamicoeddik på hver båt.

Legg båtene på et stekebrett med bakepapir. Dryss over salt og pepper og sett brettet i ovnen.

Del eplene i store båter. Ha på sitronsaft.

Ta brettet med kålen ut etter 12-15 minutter. Snu båtene. Legg eplene på brettet og la de bake med kålen i de siste 15 minuttene.

Kål- og eplebåtene skal være møre. Kålbåtene kan gjerne ha litt farge.
Legg kål- og eplebåtene på et serveringsfat og dryss finhakket persille og hakkede valnøtter. Serveres varmt eller lunt.

Kilde og bilde: Frukt.no
Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke