Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:
Annonse:

Lam med ovnsbakte grønnsakene som gir en sunn balansere i denne retten.

Porsjoner: 4

Ingredienser

½ potte oregano
650 g poteter
2 neper
2 gulrøtter
2 rødløk
2 tomater
500 g lammekjøttdeig
2 fedd hvitløk
1 dl crème fraîche
1 ss smør
1 ss smaksnøytral olje
1 ss grønnsaksbuljongpulver
3 ss olivenolje
½ dl strøbrød
2 ss mild sennep
salt
pepper

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 225 ºC. Hakk oreganoen (både blader og stilker).
  2. Kutt potetene i båter. Skrell og skjær nepene og gulrøttene i 1 cm brede staver. Skjær rødløken i båter. Legg alt i en dyp langpanne, og hell over 2 ss olivenolje, 2 krm salt og 1 krm svart pepper. Fordel halvparten av den hakkede oreganoen over og bland godt. Stek høyt oppe i ovnen i 25-30 min. Kutt tomatene i to og legg i pannen de siste 10 min.
  3. Bland strøbrødet med 2 ss vann i en stor bolle. Tilsett sennep, 1 ss olivenolje, litt salt, pepper og lammekjøttdeigen. Bland alt sammen og form til 8 karbonader.
  4. Smelt 1 ss smør i en stekepanne og stek karbonadene i 3 min per side på middels høy varme. Legg de på et tildekket fat etterhvert som de stekes.
  5. Mens karbonadene stekes, varm opp 1 ss nøytral olje i en kjele og press i hvitløksfeddene. Fres på lav varme i 1 min. Tilsett 1½ dl vann, crème fraîche, 1 ss buljongpulver og resten av den hakkede oreganoen. La det putre på svak varme under omrøring i ca. 8 min.
  6. Server lammekarbonadene med hvitløkssausen, de ovnsbakte rotfruktene og en halv tomat til hver.
Kilde: matenerklar.no
Annonse:
Annonse: