Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

En spennende fiskegraten med sydlandske smaker.

Porsjoner: 4

Ingredienser

600 g seifilet i porsjoner
100 g fetaost
1 glass pastasaus
400 g brokkoli
1 sitron
1 hvitløksfedd
1 glass oliven
2½ ss smør
2½ ss olivenolje
2 ts tørket oregano
salt
pepper
ris/gryn til 4 personer

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 225 ºC og smør en ildfast form med ½ ss smør.
  2. Legg seifiletene i formen og krydre med tørket oregano, salt og pepper. Smuldre over fetaosten og hell pastasausen over. Gratiner midt i ovnen i 25 min.
  3. Kok ris/gryn til 4 personer.
  4. Skjær brokkolien i små buketter og biter og legg de i en ildfast form. Hell over 2 ½ ss olivenolje, 2 krm salt og 1 krm pepper. Sett inn i ovnen de siste 15 min av fiskegratengens steketid.
  5. Skyll og riv skallet av sitronen. Smelt 2 ss smør i en liten kjele. Tilsett presset hvitløk, sitronskallet og saften fra sitronen. Hell smørblandingen over den ferdig bakte brokkolien.
  6. Legg de avrente olivenene i en liten skål og server til fiskegratengen, den ovnsbakte brokkolien og risen/grynene.
Kilde: matenerklar.no
Annonse:
Annonse: