Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Svinekoteletter med fire forkjellige rotfrukter. Sunt og godt!

Porsjoner: 4

Ingredienser

350 g poteter
300 g persillerot
400 g kålrot
600 g svinekoteletter
½ potte oregano
1 rødløk (ca. 100 g
2 gulrøtter (ca. 200 g)
1 pose babyspinat
1 ss grønnsaksbuljongpulver
1 dl strøbrød
3 ss smør
Salt
Pepper

Slik gjør du

  1. Kok opp 1½ liter vann i en stor kjele. Skrell og skjær potetene, persilleroten og kålroten i 2 cm store biter. Kok rotfruktene i ca. 25 min.
  2. Kok opp 4 dl vann med 1 ss grønnsaksbuljongpulver (alt. 1 terning) i en stor kjele eller traktørpanne. Legg i svinekotelettene og la de trekke i ca. 10 min. Snu kotelettene etter halve tiden.
  3. Hakk oreganoen (både blader og stilker) og bland sammen med strøbrødet, salt og pepper i en skål. Finhakk rødløken og skrell og skjær gulrøttene og kålroten i tynne strimler.
  4. Ta kotelettene opp av buljongen og klapp dem tørre med kjøkkenpapir. Hell buljongen over i en skål og sett til side. Vend kotelettene i strøbrødblandingen. Smelt 1 ss smør i stekepannen og stek kotelettene på middels varme i 1 min/side. Legg de på et tildekket fat etterhvert som de stekes.
  5. Smelt ytterligere 1 ss smør i stekepannen og tilsett resten av strøbrødblandingen, rødløken, gulrøttene og kålroten. Fres på middels varme i 5 min.
  6. Hell vannet av rotfruktene, tilsett ½ dl av buljongen og kjør med en stavmikser. Bland inn 1 ss smør og 2 krm salt.
  7. Bland babyspinaten med 1 ½ dl buljong i pannen med rotfruktene og server til kotelettene og rotfruktpuréen.
Kilde: matenerklar.no
Annonse:
Annonse: