Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Smakfull kalkunmiddag når du vil unne deg noe ekstra.

Porsjoner: 4

Ingredienser

150 g strimlet bacon
1 kalkunfilet
1 dl matfløte
250 g jordskokker
250 g kålrot
1 rødløk
1 potte gressløk
1 ss soyasaus
1 ts tørket timian
2 ss eplecideredikk
3 ss olivenolje
1 ss balsamicoeddik
Salt
Pepper
couscous til 4 personer

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 225 ºC.
  2. Visp sammen matfløte, soyasaus, timian og litt pepper. Snurr baconstrimlene rundt kalkunfileten og legg den i en ildfast form med skøten ned. Hell fløteblandingen over, og stek i midten av ovnen i 30-35 min.
  3. Kok couscous til 4 personer.
  4. Bland 7½ dl vann med eplecidereddik i en kjele og kok opp. Skrell og skjær jordskokkene i ½ cm tykke skiver og legg de i kjelen. Kok i 15 min eller til jordskokkene er møre. Skrell og skjær kålrot i 1 cm brede terninger og la de koke med jordskokkene de siste 10 min.
  5. Skjær rødløken i tynne skiver. Bland jordskokkene og kålroten med rødløken i en skål. Hell over 3 ss olivenolje, balsamicoeddik, litt salt og pepper. Vend salaten sammen og tilsett finhakket gressløk.
  6. Skjær den ferdig stekte kalkunfileten i 8 skiver. Server med den kokte couscousen og jordskokksalaten.
Kilde: matenerklar.no
Annonse:
Annonse: