Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:
Annonse:

Teriyakisaus minner om en søt soyasaus.

Denne japanske sausen blir brukt til både strimlet, grillet og stekt kjøtt. Her har vi brukt den sammen med klassisk japansk tilbehør.

Porsjoner: 2 • Tid: Over 60 minutter • Vanskelighetsgrad: Forholdsvis Enkel

Ingredienser

300 g biff av ytrefilet storfe
1 ss olivenolje
100 g nudler
½ bunt vårløk
1 stk gulrot
3 blad kinakål
1 l vann
1 ts salt
2 ss klippet frisk koriander

Slik gjør du

  1. Bland ingrediensene til marinaden (se oppskrift) som helles i en plastpose sammen med hele kjøttstykket. Klem ut luften av posen og knyt igjen. Marineres minst 4-5 timer, helst i kjøleskap natten over.
  2. Brun fileten rundt det hele i en stekepanne på sterk varme. Senk varmen og tilsett marinaden. Legg på lokk og la kjøttet etterstekes på svak varme i ca. 15 minutter.
  3. Rens og skjær grønnsakene opp i tynne strimler. Kok de sammen med nudlene i ca. 5 minutter. Sil av vannet.
  4. Skjær opp kjøttet i tynne skiver og legg det over nudlene og grønnsakene, hell over marinaden og dryss over koriander.

PSST: Her kan du også bruke ferdig stekt roastbiff som varmes noen sekunder i marinaden.

Annonse:
Annonse: