Tom Kah Gai er en meget god og smakfull kyllingsuppe fra Thailand.

Originalt lages den av en hel kylling. Vi har tilpasset oppskriften til norske forhold og bruker kyllingfilet.

Porsjoner: 4 • Tid: 20-40 minutter • Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

3 stk kyllingfilet
8 dl kyllingkraft
100 g frisk ingefær
1 båt hvitløk
1 stk sitrongress
2 ss fiskesaus (asiatisk)
saft og skall av 1 stk lime
3 ½ dl lett kokosmelk

Slik gjør du

  1. Finkutt ingefær, hvitløk og sitrongress.
  2. Kok opp kyllingkraften og legg i finkuttet ingefær, hvitløk og sitrongress, og la det småkoke i 3 minutter.
  3. Skjær kyllingfiletene i biter og ha dem i kraften. Kok videre i 2 minutter og tilsett resten av ingrediensene. Trekk til side og sjekk at kyllingen er ferdig kokt.

Server med kokt ris.