Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:
Annonse:

En fargerik og lettlaget risotto med gulrot og sellerirot.

Porsjoner: 2 • Tid: 20-40 minutter • Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

400 g biff av ytrefilet storfe
1 ts sesamfrø
½ ts salt
½ ts pepper
1 ss margarin eller olje til steking
 
Risotto:
1 stk løk
1 båt hvitløk
200 g knollselleri (sellerirot)
1 stk gulrot
½ ss smør
1 dl arborioris (risottoris)
2 dl kjøttbuljong (utblandet)
2 ss hakket bladpersille

Slik gjør du

  1. Finhakk løk og hvitløk. Skjær sellerirot og gulrøtter i små biter.
  2. Stek grønnsakene i en gryte med smør. Rør inn risen og la det surre i 1 minutt. Hell over buljong og kok under lokk i ca. 15 minutter.
  3. Krydre kjøttet med sesamfrø, salt og pepper. Stek kjøttet i margarin på middels varme til det begynner å piple på oversiden. Snu biffene og stek dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem. La biffene hvile i 5 minutter.
  4. Rør inn persille i risottoen.

Serveres gjerne med salat ved siden av.

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer Innhold
Energi 492 kcal
Protein 51,6 g
Fett 13,0 g
Karbohydrater 38,8 g
Jern 6,7 mg
Annonse:
Annonse: