Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Saftige biffstrimler smaker veldig godt sammen med denne byggrisottoen.

Porsjoner: 4 • Tid: 20-40 minutter • Vanskelighetsgrad: Forholdsvis enkel

Ingredienser

800 g biffkjøtt i strimler
1 ts salt
½ ts pepper
2 ss margarin eller olje til steking

1 bunt vårløk
1 stk rødløk
2 båt hvitløk
4 pose byggris
2 ss olje til steking
1 l kyllingbuljong (utblandet)
50 g revet parmesan

20 stk shitakesopp
1 bunt frisk grønn asparges
20 stk cherrytomat, rød
1 ss margarin eller olje til steking

Slik gjør du

  1. Skjær vårløk og rødløk i skiver og finhakk hvitløken.
  2. Stek byggrisen sammen med de andre grønnsakene i olje til de er blanke, hell over kokende buljong. Kok i 15 minutter. Rør inn litt revet parmesan tilslutt.
  3. Knekk av eller skrell den nederste delen av aspargesene. Del tomatene i to og soppen i litt mindre biter.
  4. Stek soppen gyllen og ha i asparges og tomater. Stekes til aspargesen er møre.
  5. Krydre biffstrimlene og stek dem i olje, til kjøttsaft kommer ut. Legg dem til side.

Legg risottoen i bunnen av tallerkenen og topp med grønnsaker og kjøtt.

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer Innhold
Energi 550 kcal
Protein 57,8 g
Fett 16,8 g
Karbohydrater 36,9 g
Jern 9,7 mg
Annonse:
Annonse: