Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:
Annonse:

Prøv denne bulgursalaten med smaksrike grønnsaker, hakkede urter og solgule eggebåter. En mettende og god salat som gjerne kan serveres til middag.

Porsjoner: 6 • Tid: under 20 minutter • Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

6 stk egg
250 g bulgur
1 stk fennikel
1 bunt vårløk
6 stk soltørkede tomater i olje
3 ss finhakket bladpersille
2 ss finhakket frisk mynte
15 stk sorte oliven
2 ss virgin olivenolje
2 ss hvitløksolje
50 g hasselnøtter ristet i panne

Slik gjør du

  1. Kok bulgur som anvist på pakken.
  2. Kok eggene i 7-8 minutter til de er smilende. Avkjøl i rennende, kaldt vann.
  3. Del fennikel, vårløk og soltørkede tomater i passe biter. Bland dem sammen med avkjølt bulgur, oliven, hasselnøtter, finhakket mynte og bladpersille.
  4. Legg salaten på et fat eller i en bolle. Hell over olje og pynt med egg delt i båter.

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer Innhold
Energi 424 kcal
Protein 51,4 g
Fett 25,3 g
Karbohydrater 30,6 g
Jern 4,5 mg
Annonse:
Annonse: