Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:
Annonse:

Å dra dit pepperen gror, det skal vi ikke. Men en chiligryte setter sine spor.

Porsjoner: 4 • Tid: 20-40 minutter • Vanskelighetsgrad: Forholdsvis enkel

Ingredienser

600 g biffkjøtt i terninger
1 båt hvitløk
½ stk løk
½ stk grønn chili
1 stk rød paprika
2 ss olje til steking
½ ts pepper
½ ts malt spisskummen (kan sløyfes)
4 dl kjøttkraft eller buljong
250 g brune bønner
150 g hermetisk sjampinjong, hel
1 boks hermetiske maiskorn
100 g aspargesbønner
½ stk lime eller sitron
1 ts salt
3 dråpe tabasco

Slik gjør du

  1. Finhakk hvitløk, løk og chili. Del paprika i litt store biter. Fres dette i varm gryte i litt olje sammen med pepper og spisskummen.
  2. Hell over kraften og kok opp. Tilsett kjøtt i terninger, de hermetiske grønnsakene og aspargesbønnene.
  3. Smak til med presset limesaft, salt og tabasco. Tilsett eventuelt litt sukkerkulør for å få en pen farge på gryteretten.
  4. La det trekke i 20-30 minutter. (Velger du å brune kjøttet litt før du har det i gryta, kan du redusere koketiden til ca. 20 minutter.)

Serveres med kokt ris eller brød.

Tips: Du kan godt bruke ferdig chili con carne fra pose og tilsette det kokte kjøttet.

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer Innhold
Energi 505 kcal
Protein 46,9 g
Fett 20,0 g
Karbohydrater 33,3 g
Jern 6,5 mg
Annonse:
Annonse: