Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Kan du lære det av deg selv?

Ja det kan du, hvis du bare gir deg tid til å prøve og feile.

Hvorfor du burde meditere kan du lese mer om i artikkelen Stressmestring med meditasjon.

Det første du må gjøre er å sette av 20 minutter der du vet du kan få ro. Sett deg i et rom med dempet belysning. Sitt på en stol med rett rygg, og føttene godt plantet i gulvet. Bruk litt tid på å fokusere på pusten din, pust jevnt og rolig. Forsøk gjerne å puste inn med nesen og fyll lungene med luft, slapp av i magen, slipp luften ut gjennom munnen. Lukk gjerne øynene.

Fokuser på pusten

Ved å fokusere på pusten vil tankene kretse rundt det, og andre tanker vil komme og gå uten at du slipper dem til. Meningen er å ikke la seg distrahere av tankene som kommer. Bare la dem flyte forbi. Prøv å holde fokuset på pusten og ikke bli stresset selv om du slipper andre tanker inn. Gå tilbake til pusten når du er klar og fortsett.

Hvor lenge skal jeg meditere?

Til å begynne med vil 20 minutter virke lenge, og det kan føles umulig å holde tankene på dagens gjøremål eller bekymringer på avstand. Øvelse gjør mester, ikke gi opp.

Et tips hvis det kjennes vanskelig å holde på tankene rundt pusten er å tenne et stearinlys, og se på det brenne mens du holder på tanken på ilden. Målet er det samme, å holde andre tanker unna og gi deg selv rom til å bare være, uten andre tanker i hodet.

Hvor ofte bør jeg meditere?

Det beste er å meditere hver dag, gjerne to ganger, tidlig på morgenen og etter middag.
Noen virkning av meditasjonen vil du merke umiddelbart, og andre vil det ta lengre tid før du kjenner. Det er viktig å fortsette så vil alle de gode virkningene av meditasjonen komme etter hvert.


Kilde: http://www.alternative-medicine.net/meditation/norwegian.html
http://meditasjon.nyttiginfo.no/

Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke