Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Er det en form for trening? Eller bare et motebegrep?


Mindfullness kan oversettes med oppmerksomt nærvær. Dette stammer fra Buddismen og betyr å være tilstede i nuet.
Dette er en form for mental trening, en metode for stresshåndtering. Du skal lære deg å være tilstede med alle sanser, og se deg selv utenfra, og dermed se hvordan du skal kunne håndtere situasjoner på en bedre måte. Du skal lære å observere, ikke vurdere. Det betyr å lære evnen av nærvær.

Tidsklemma

I vår hektiske hverdag, der tidsklemma er et utbredt begrep, kan det hjelpe deg å bli mer bevisst på ditt forhold til omgivelsene. Vær tilstede der du er nå, ikke tenk på det du skal gjøre senere, eller i morgen. Unngå unødvendig stress, ved å bli bevisst på hva du gjør nå.

Hvordan trene mindfullness?

Dette kan trenes ved meditasjon, Yoga og oppmerksomhetstrening. Det finnes mange steder som tilbyr deg opplæring i mindfullness, men det letteste er å prøve en yoga time, helst flere, der bevisstheten din blir tvunget innover i deg selv. Der vil du etter hvert lære deg å være tilstede i nuet, kjenne på din tilstedeværelse, og bli tryggere på deg selv og dine behov.

Gå en tur, vær tilstede i omgivelsene, kjenn på luften, roen og fyll deg selv med energi.
Vær tilstede med barna hjemme, lytt til dem, og kjenn tilfredstillelsen med å være tilstede for dem og deg selv.
Prøv å implementer dette i alt du gjør, vær tilstede på jobb, hjemme, i bilen og overalt og du vil slippe mye av det stresset vi omgir oss med. Målet er å fjerne negativt stress og få mentalt overskudd.

Dette krever bevisst trening over tid, men etter hvert vil du gjøre det automatisk, og da vil du oppleve mer, bli bevisst på det du opplever og nyte det nå.

Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke