Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Treningssentrene er stengt, men du kan fortsatt trene ute eller hjemme.

Akkurat nå er det nødvendig med en nasjonal dugnad der vi alle tar forhåndsregler slik at vi unngår at altfor mange blir smittet av koronaviruset på en gang. Det er særlig tre faktorer som er viktig: Håndhygiene, hostehygiene, og holde seg hjemme!

Dette betyr at det akkurat nå kan være lurt å unngå treningssentre. Men det betyr ikke det samme som at du skal slutte å trene! Det er MASSEVIS av bra trening som du kan gjøre hjemme eller ute.

En positiv forandring?

Det er mange fordeler med å trene på denne måten: Du sparer tid fordi du slipper å kjøre frem og tilbake til et treningssenter, du kan trene akkurat når du vil og hvor du vil, du får frisk luft og dagslys (hvis du ikke trener for sent på kvelden), og du kan trene minst like effektivt og variert som du får gjort på et treningssenter. For variasjon er nemlig nøkkelen til å komme i enda litt bedre form. Overrasker du kroppen din med nye øvelser og treningsmetoder, vil du garantert få mye bedre effekt enn hvis du gjør de samme øvelsene gang etter gang.

Kanskje har du ikke trent så mye i løpet av vinteren, men kjenner at overskuddet og lysten til å være aktiv har blitt sterkere i takt med at dagene blir lengre og lysere? Eller kanskje er du en av dem som har vært regelmessig på treningssenter, men som føler at du trenger litt variasjon i treningen?

Derfor bør du trene styrke ute

Uansett om du har hatt en litt slapp vinter, eller om du har trent regelmessig men kanskje litt ensidig, har vi ett tips til deg som ønsker en aktiv vår: Tren mer ute! Utetrening er nemlig et skikkelig kinderegg! Du får trent styrke, du får trent kondisjon, og du kan være ute i frisk luft! Tren kun med egen kroppsvekt, eller ta med deg noen strikker for å få enda mer variasjon i treningen. Tren på tid, test ut et tabata intervall, eller lag din egen bootcamp. Mulighetene er uendelige.

Registrer deg gjerne i vår medlemsklubb der du får gratis tilgang til massevis av treningsøkter du kan gjøre ute eller hjemme. Sats har også sin egen online trening der du som er medlem kan trene hjemme i din egen stue.

Nedenfor finner du et utvalg av treningsøkter som du kan bruke som inspirasjon:

• Lag din egen bootcamp
• Bli sterk i bein og rumpe med motbakkeløp
• Denne treningsøkten bør du prøve
• 10 øvelser på 10 minutter med Funkygine
• Tren bein og rumpe ute
Gøy med trappetrening
• Trening for gravide: Helkroppsøkt 11
• Tren med strikk 3

Styrketrening, yoga eller pilates foran PC´n

Men hva med deg som går jevnlig på et treningssenter for å trene yoga eller pilates? Du har nesten enda mer å velge mellom når det kommer til treningsøkter du kan gjøre hjemme. På YouTube finnes det mange gode yoga og pilates kanaler du kan følge. I vår medlemsklubb har vi også en del fine yoga- og pilatesøkter som du kan trene foran PC´n. Der finner du også mange styrkeøkter som du kan gjøre hjemme. Det samme har både SATS og flere andre. Her gjelder det bare å surfe litt rundt og finne ut hva du liker best.

Lurt å lage en plan

Det er altså mange fordeler med å trene ute og/eller hjemme. Den eneste ulempen er at det kan være litt enklere å droppe enn en fast treningsøkt/treningsdag på treningssenteret. Hvis du nå har bestemt deg for å velge ute og/eller hjemmetrening fremfor trening på treningssenter i en tid fremover, så har vi et viktig tips: Lag deg en treningsplan! Bestem deg for hvilke dager i uken du skal trene, når du skal trene ute og når du vil trene hjemme, og gjerne også hva slags trening du skal gjøre de ulike dagene. Kanskje vil du etter noen uker kjenne at du er i enda bedre form og har enda mer overskudd enn hva du har i dag?

Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke