Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Verdens vakreste idretter, skyrunning og randonnee.

Vi nordmenn har liten tradisjon for å konkurrere i friluftsliv, men dette har begynt å snu seg. Det gjør at utlendingene foreløpig er noe foran oss på resultatlister på konkurranser vi anser som noe man gjør som tur.

Skyrunning er en av de tøffeste og vakreste idrettene, men kanskje også en av de mest ukjente. Skyrunning er løping i terreng og fjell. Kravet er at løypa skal ha minst 2000 meters høydeforskjell, og med mer enn en 30 prosent helling. Det finnes flere forskjellige disipliner innen skyrunning, for eksempel er det korte, bratte vertikale kilometer, skyrace, skymarathon og ultra skymarathon.

Emelie Forsberg er Norges ukjente svenske verdensmester. 26-årige Emelie har tilbrakt mange sommere i norske fjell, og bor i dag i Tromsø. Hun begynte med ballsporter hjemme i Härnösand, men begynte for alvor med løping og langrenn for 6 år siden.

I hennes første sesong som skyrunner vant hun rett og slett World Cup, og ligger an til å gjøre det samme denne sesongen. Med distanser som 80 km og flere tusen høydemetere, sier det seg selv at det må være en genuin interesse for løping, og en kropp som har vært mye på tur, i grunn. Det er også natur og bevegelse som driver henne, ikke selve seierne. Jo vanskeligere og mer teknisk terreng, jo bedre løper hun.

Det finnes også en vinterversjon av dette og det er Randonnee, eller topptur på ski, som er et bedre kjent ord. Sist sesong ble det også en pallplass i VM for Emelie. Innen randonnee brukes det smale og korte toppturski, lette alpine sko og en spesialbinding der helen kan festes når man kjører ned på ski fra fjellene. Kronen på verket er at Emelie også er en habil fjellklatrer, en rask jente som lever for og av det spektakulære friluftslivet!

Om du ønsker å bli mer inspirert så bli en av hennes 23.000 følgere på facebook. Emelie har et poetisk syn på sitt friluft- og konkurranseliv.

Kilder: Emelie Forsberg.com, svt.se
Artikkelen Skyrunning og randonnee er hentet fra Bratrening.no
Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke